ASSOCIACIÓ DE FAMÍLIES AMB INFÀNCIA I JOVENTUT TRANS*

documentals i vídeos

CORA(JE)
¿Cambia el mundo si cambio de género?

«Quan sigui gran vull ser una nena». Aquestes són les paraules que la Cora va dir a la seva mare amb cinc anys, quan encara no era reconeguda com a Cora.

L’exposició CORA (JE) Canvia el món si canvio de gènere? explica en imatges el món de la infància trans* de Cora des de l’òptica de la fotoperiodista argentina Gabo Caruso, que després de visitar Cora a Barcelona va idear aquest projecte de llarg termini, positiu i intimista que dóna compte d’una infància poc visibilitzada i reflecteix valors com ara autonomia, amistat, inclusió i amor responsable.

La mostra comença amb el naixement de Cora i dóna pas a la seva transició fins avui. Amb tan sols 10 anys, Cora ens fa partícips del seu procés vital a través de la seva família, la seva escola i les seves amistats, i aquests són els tres pilars que històricament han marcat l’exclusió en moltes experiències trans. L’univers personal de la nena, el creixement i la lluita, són la base d’aquesta exposició organitzada per Casa d’Amèrica en col·laboració amb Transsexualia, l’Associació Espanyola de Transsexuals.